Trods vækst bliver Danmark mere bæredygtigt

KORT NYT: Det danske samfund oplever uafbrudt vækst, samtidig med at det er lykkedes at mindske miljøpåvirkningen.

På en lang række væsentlige områder bevæger Danmark sig mod at blive et mere bæredygtigt samfund. Det viser Miljøstyrelsens opdatering af indikatorerne for bæredygtig udvikling.

Indikatorerne er et element i den løbende rapportering om udvikling og resultater i forhold til regeringens mål og indsatser for bæredygtig udvikling.

"Indikatorerne tegner overordnet set et billede af et samfund med uafbrudt økonomisk vækst, samtidigt med at det på mange områder er lykkedes at mindske miljøpåvirkningen. Resultatet viser, at Danmark generelt er på rette spor, når det gælder bæredygtig udvikling. Vi har f.eks. fået bedre strande, klarere søer og vandløb med mere liv. Samtidig er vi blevet bedre til at genanvende vores affald og flere og flere produkter bliver miljømærkede," siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

13 af de 87 indikatorer er såkaldte nøgleindikatorer. Af de 13 nøgleindikatorer er resultaterne forbedrede eller uforandret for de 10 indikatorer siden 2001.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024