Eva Kjer presses i braklægningssag

BRAKLÆGNING: Både venstrefløjen og DF kræver en klar miljøstrategi, før Danmark kan støtte ophævelsen af braklægningskravet i EU.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) lover, at der nok skal komme en plan til at beskytte miljøet, når braklægningskravet fjernes. Oppositionen kræver et klarere svar.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) lover, at der nok skal komme en plan til at beskytte miljøet, når braklægningskravet fjernes. Oppositionen kræver et klarere svar.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Regeringen skal sparkes over skinnebenet.

Jørn Dohrmann
Miljøordfører (DF)

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har kun et midlertidigt mandat med sig, når hun mandag og tirsdag i denne uge forhandler med de øvrige landbrugsministre i EU om permanent at ophæve EU's braklægningskrav til landbruget.

Både venstrefløjen og Dansk Folkeparti forlanger nemlig, at regeringen - og EU - skal diske op med en klar strategi for, hvordan miljøet kan holdes skadesløst ved ophævelsen af brakkravet, og samtidig fremlægge en økonomisk plan for, hvor pengene til naturbeskyttelsen skal komme fra.

Ellers får den danske regering ikke mandat til endegyldigt at stemme for ophævelsen af brakkravet, fastslog partierne på et møde i Folketingets Europaudvalg fredag i sidste uge.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024