Forsker: Naturgenopretning sker i blinde

GENOPRETNING: DMU-forsker sætter spørgsmålstegn ved, at politikerne får mest miljø for pengene ved at plante nye skove og genoprette søer.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis politikerne sætter nogle konkrete mål om mere biodiversitet, og man derefter satte et analysearbejde i gang for at nå disse mål, så tror jeg, man ville få mange overraskelser over, hvad der vil sikre mest naturbeskyttelse.

Rasmus Ejrnæs
Seniorforsker, DMU

Et forslag om en naturgenopretningskanon i sidste uges udgave af Altinget har fået seniorforsker på Danmarks Miljøundersøgelser Rasmus Ejrnæs til at skrive et debatindlæg til Altinget.

"I forhold til prioriteringen af midler til naturforvaltning savner jeg målsætninger, klare prioriteringer samt dokumentation for, at indsatsen virker. Hvad har vi fået for de milliarder, som er brugt på naturgenopretning indtil nu? Og hvordan sikrer vi, at de næste milliarder bruges klogt?" spørger Rasmus Ejrnæs i dagens debatindlæg.

Med en ny miljømilliard på vej og kommende krav fra EU til at øge biodiversiteten efterspørger han reel dokumention for, at politikerne vælger de genopretningsprojekter, der sikrer mest naturbeskyttelse - eller miljø for pengene.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024