Politikere vil sikre bedre drikkevand

VAND: Der er politisk enighed om at sikre drikkevandet bedre. Socialdemokraterne foreslår at indføre Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed.
Anders Jerking
Fakta

Her har der været problemer med drikkevandet:
Inden for de seneste år har der været problemer f.eks. i Viborg, Studstrup, Rødby, Vojens, Herlufmagle, Bolderslev, Egå og på Møn.

I Køgesagen fra januar 2007 var der tale om en meget alvorlig forurening, som gjorde op mod 100 mennesker syge i længere tid.

Vores drikkevand skal sikres bedre, så færre bliver syge af forurenet vand. Det er der bred enighed om i Folketinget, viste en folketingsdebat torsdag i sidste uge.

Den socialdemokratiske miljøordfører, Torben Hansen, havde stillet et forslag om, at der i den danske vandforsyning indføres Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed (DDS). Et ledelsessystem, som opstiller mål for vandkvaliteten og procedurer for, hvordan man forbygger problemer og dokumenterer sikkerheden. Desuden foreslår han, at der indføres løbende overvågning af alle vandværker.

Færre forureninger 
Forslaget blev ikke vedtaget, da regeringen af princip ikke stemmer for forslag fra oppositionen, men både Venstre og Konservative nikkede ja til at lave en beretning i Folketingets Miljøudvalg, der skal opfordre regeringen til at arbejde videre og komme med et forslag.

"Det vil betyde markant færre forureninger af drikkevandet, det viser erfaringerne fra de steder, hvor der er indført DDS," siger Torben Hansen, der påpeger, at alene fra midten af 2006 til udgangen af 2007 var der 122 forureninger af drikkevand, hvor embedslægen blev inddraget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024