DN: Stop for campinghytter ved strand

1. BEHANDLING: Regeringen og DF vil give mulighed for flere og større campinghytter. DN appellerer til, at man undgår strandområder.
Folketinget 1. behandler i dag L33.
Folketinget 1. behandler i dag L33.
Kristian Aaskov Nielsen
Folketinget tager i dag fat på førstebehandlingen af lovforslaget, som vil give mulighed for flere og større campinghytter på landets campingpladser. Danmarks Naturfredningsforening mener ikke,
Dokumentation


Resumé af L33:


For at kunne tilfredsstille en stigende efterspørgsel har det igennem længere tid været et ønske for campingbranchen at kunne opføre flere og større campinghytter på landets campingpladser. Lovforslaget, der bygger på en aftale mellem miljøministeren, regeringspartierne og Dansk Folkeparti, indeholder forslag til en ændring af sommerhusloven således, at de forskelle, der adskiller campinghytter fra sommerhuse, lovfæstes.
Samtidig foreslås planloven ændret således, at opførelse af campinghytter fremover bliver omfattet af planlovens krav om landzonetilladelse. Lovforslaget danner grundlag for, at der kan udarbejdes et nyt cam-pingreglement, der åbner for forøgelse af antal og areal af campinghytter under hensyntagen til værdifuld natur og landskab, og som sikrer offentlighedens indsigt i tilladelser og mulighed for klageadgang.
Målet er, at loven kan træde i kraft den 1. januar 2010.

Fra Folketinget.dk.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024