Landbrug: Ny lov giver mangfoldigt landbrug

INTERVIEW: Liberaliseringen af landbrugsloven betyder ikke, at fremtidens landbrug kun bliver store svinebrug, fastslår Landbrug & Fødevarers erhverspolitiske direktør - hun venter et mere mangfoldigt landbrug.
Anders Jerking

Kæden hopper af, når man taler om, at udviklingen kun går mod de store landbrug. Vi vil i stedet se en meget mere mangfoldig udvikling.

Lone Saaby
Erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer
"Jeg tror ikke på revolutioner." Sådan lyder det fra Lone Saaby, erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer. Hun advarer mod at overvurdere betydningen af de liberaliseringer af landbrugsloven, som Folketinget netop nu diskuterer.

"Vi er et erhverv, der er bundet af meget stærke traditioner med egen uddannelse og meget faste ideer om, hvordan tingene skal gøres. Det vender en lovændring ikke op og ned på," siger Lone Saaby.

Lovforslaget ophæver loftet over dyreenheder og afskaffer arealkravene. Det har fået kritikere til at fremmane billeder af et landbrug domineret af kæmpestore svinefabrikker.

"Kæden hopper af, når man taler om, at udviklingen kun går mod de store landbrug. Vi vil i stedet se en meget mere mangfoldig udvikling, hvor vi selvfølgelig vil se nogle store brug, men også nogle mellemstore og en masse nicheproduktion, hvor folk specialiserer sig på forskellig vis. Det er en kæmpe udvikling på dette område, og det er ikke kun inden for økologien," siger hun.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024