Et år i Grøn Væksts tegn

TILBAGEBLIK: Folketingets miljøordførere ser tilbage på folketingsåret, der er gået, og frem mod det næste, der kommer.
Grøn Vækst har været folketingsårets altoverskyggende begivenhed på miljøområdet, mener miljøordførerne.
Grøn Vækst har været folketingsårets altoverskyggende begivenhed på miljøområdet, mener miljøordførerne.Foto: Hasse Ferrold
Anders Jerking
Grøn Vækst-aftalen er endelig i hus. Folketingsårets sidste miljølove er vedtaget, og Christiansborgs gange ligger næsten øde hen. Det er tid til sommerferie. Altinget | Miljø har i den anledning bedt Folketingets miljøordførere om at se tilbage på folketingsåret, der er gået. 

Eyvind Vesselbo (V):
"Grøn Vækst har været årets største og mest banebrydende aftale, der sikrer miljøet, samtidig med at vi kan have et landbrug. Jeg vil fremhæve fire elementer i aftalen. For det første er jeg glad for, at vi fremover skal måle sprøjtemidlerne efter et belastningsindeks, hvor man ser på, hvordan pesticiderne påvirker naturen. For det andet får vi sat gang i biogas-området. Det er fantastisk. For det tredje kommer der meget ny natur, og for det fjerde får vi nu set på kloakkerne og overløbene, som bliver et større problem, fordi vi fremover får mere regn."

"Ud over Grøn Vækst vil jeg fremhæve ekspropriationsloven, som er et markant første træk for at få rimelige vilkår på det område."

"Til efteråret skal vi have udmøntet Grøn Vækst i lovforslag, og så skal vi have naturområdet bedre integreret i klimapolitikken, fordi klimaændringerne påvirker både dyr og planter."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024