Kritik: Ministers vandforslag er kun et dryp

VAND: Både Danva, Danmarks Naturfredningsforening og Socialdemokraterne hilser miljøministerens initiativer velkomne, men mener, at der skal meget mere til.
Anders Jerking
Godt, men ikke godt nok. Sådan lyder reaktionerne på miljøminister Troels Lund Poulsens (V) melding om, at han vil lave en ny handlingsplan for drikkevand og en hjemmeside, hvor borgere kan få information om kvaliteten af deres drikkevand.

Dansk Vand- og Spildevandsforening (Danva) mener, at der skal indføres kvalitetskontrol på vandværkerne, så man helt undgår forureninger som dem, vi har set de seneste måneder.

"Det er på høje tide, at vi gør alt, hvad vi kan for at forebygge flere forureninger af drikkevandet. Forureninger gør folk utrygge, og de er årsag til en masse frustrationer. Miljøministerens handlingsplan skal derfor gå videre end blot at etablere en internetportal. Vi har udviklet et kvalitetskontrolsystem, det såkaldte DDS (Dokumenteret Drikkevands-Sikkerhed). Med det system kan man reducere risikoen for, at forbrugere bliver syge med maveonde," siger Carl-Emil Larsen, direktør i Danva, i en pressemeddelelse.

Også Socialdemokraterne vil have indført DDS. Det stillede partiet forslag om i foråret, og nu bliver forslaget genfremsat.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024