Eva Kjer vil have naturbræmmer

NATUR: Fødevareministeriet er langt med forslag om frivillige flora- og faunabræmmer i markerne. SF ønsker obligatoriske bræmmer.
Anders Jerking
Fødevareministeriet er langt fremme med et forslag om sprøjtefrie flora- og fauna-bræmmer i markerne. Forslaget er sendt til Kommissionen, og i ministeriet håber man, at de første bræmmer kan blive etableret allerede i foråret.

I sidste uge viste forskning fra Københavns Universitet, at sprøjtefrie bræmmer i markerne giver naturen et stort løft - selv når bræmmerne kun er seks meter brede.

I Fødevareministeriet er man tilbageholdende med at udtale sig om forslaget, da den endelige udformning kommer an på Kommissionens svar, men over for Altinget oplyser ministeriet, at man forestiller sig en model, hvor landmænd får etableringsstøtte for at oprette et-årige bræmmer på 5-10 meter langs markerne. Ordningen bliver frivillig, og landmændene skal kompenseres via enten den direkte landbrugsstøtte eller landdistriktsmidlerne.

Til gengæld skal landmændene afholde sig fra både at sprøjte og gøde og desuden forpligte sig til at plante planter, som gavner naturen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024