Ordførere: Ved Ellemann noget om miljø?

ROKADE: Miljøordførerne hilser den nye miljøminister velkommen - og venter spændt på at finde ud af, hvad hun mener om miljø og natur.
Anders Jerking
Den nye miljøminister Karen Ellemann (V) lagde i sin tiltrædelsestale op til et bredt samarbejde om miljøpolitikken. Folketingets miljøordførere kvitterer med positive ord om den nye minister, men også med undren - hvad ved den nye miljøminister egentlig om miljø?

SF's miljøordfører, Ida Auken, beskriver den nye minister som et sødt og ordentligt menneske.
"Jeg ser frem til et godt samarbejde og byder hende velkommen, men jeg tror ikke, at hun nogensinde har beskæftiget sig med miljøpolitik. Jeg håber, at hun vil lægge en ny stil med mere indhold og mindre spin, og hvis hun er parat til at tage fat på landbruget, så kan det godt være en styrkelse af ministeriet," siger hun.

Også Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, undrer sig.
"Vi er ikke blevet begavet med en minister, der har viden eller interesse for området. Hun har ikke siddet i Miljøudvalget, og jeg har ikke set hende i debatten, så måske er det katten i sækken. Jeg kunne godt have tænkt mig, at de havde fundet en med et grønt bankende hjerte, men det er nok svært i Venstres folketingsgruppe," siger hun og fortsætter:
"Karen Ellemann virker sympatisk og kvik, men det er jo ikke nok. Der er mange ting, der skal rettes op på, og hun skal så oven i købet kæmpe mod Fødevareministeriet, hvor landbrugstoppen nu er rykket ind."

Miljøordfører Jørn Dohrmann fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, ser frem til samarbejdet.
"Jeg kender hende slet ikke, så jeg er spændt på, hvad hun vil bidrage med, og hvilke planer hun har. Der er store udfordringer med vand- og naturplanerne og med de resterende nationalparker. Troels Lund var en styrkelse af ministeriet, og hvis hun fortsætter hans linje, så er jeg tilfreds."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024