Høegh i samråd om gift i frugt

PESTICIDER: Socialdemokraterne kalder fødevareminister Henrik Høegh (V) i samråd om hans støtte til forslaget om højere grænseværdier for gift i frugt og grøntsager.
Anders Jerking
Fødevareminister Henrik Høegh (V) bliver nu kaldt i samråd for at forklare sin støtte til et EU-forslag, der vil hæve grænseværdierne i frugt og grøntsager. Samrådet finder sted onsdag morgen.

Det er Socialdemokraternes fødevareordfører, Bjarne Laustsen, der har indkaldt til samrådet.
"Regeringen er på slingrekurs, for ministeren sagde sidste uge, at man vil arbejde for at sænke grænserne for pesticid-resterne i frugt og grøntsager. Det hænger ikke sammen, og det vil jeg gerne høre ministerens forklaring på," siger Bjarne Laustsen i en pressemeddelelse.

Regeringen har sikret sig opbakning fra Dansk Folkeparti til EU-forslaget, som vil hæve grænseværdierne for pesticidresterne i en række frugt og grøntsager - blandt andet jordbær og gulerødder.

"Jeg synes, at danskerne skal kunne spise danske jordbær uden at bekymre sig om gift, som er påduttet os fra EU, og jeg fatter slet ikke, at Dansk Folkeparti støtter regeringen i EU's forslag om at hæve grænserne for pesticid-rester," siger Bjarne Laustsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024