Ellemann: Vi skal rette op på Tøndermarsken

FUGLE: Miljøminister Karen Ellemann (V) forsikrer, at hun er optaget af forholdene i Tøndermarsken. Socialdemokraterne kræver handling.
Anders Jerking
Der skal være bedre forhold for ynglefuglene i Tøndermarsken. Det sagde den nye miljøminister, Karen Ellemann (V), på et samråd i Folketingets Miljøudvalg onsdag.

"Jeg er meget opmærksom på Tøndermarsken, og det ligger mig meget på sinde, at vi får vendt den negative tendens i ynglefuglebestanden," sagde ministeren på samrådet.

Hun ville ikke gå i detaljer med planer og virkemidler, men understregede, at der allerede er lavet en ny MVJ-ordning; at der skydes ræve, og at der er planlagt en stor indsats i den naturplan for området, som i øjeblikket er i høring.

Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, påpeger, at MVJ-ordningen ikke virker efter hensigten, fordi de lokale lodsejere trods et forhøjet tilskud ikke vil lade deres marker stå under vand. Våde marker er vigtige for at tiltrække fuglene.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024