Aktører: Ny klagelov er symptombehandling

KLAGENÆVN: Både landbrug og grønne organisationer mener, at et nyt lovforslag om ændringer af Natur- og Miljøklagenævnet er symptombehandling. Politikerne burde i stedet se på husdyrloven, som er årsagen til problemerne, mener de.
Med et nyt lovforslag vil miljøministeren prøve at forkorte sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet.
Med et nyt lovforslag vil miljøministeren prøve at forkorte sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet.Foto: colourbox.com
Anders Jerking
Hurtig behandling af klagerne er godt. Men færre klager er bedre.
Sådan kan både landbruget og de grønne organisationers holdning til et nyt lovforslag om Natur- og Miljøklagenævnet sammenfattes.

Lovforslaget skal forkorte sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet, men både landbrug og grønne organisationer påpeger, at politikerne burde revidere den udskældte husdyrlov, som de seneste år har været årsag til, at både klager og sagsbehandlingstid har tårnet sig op i klagenævnet.

"Mange af klagerne kunne være undgået, hvis husdyrloven havde været i orden. Men Folketinget lavede en dårlig lov. Nu laver man så i stedet en ændring i klagereglerne, som medfører forringelser for naturen og miljøet. Det er urimeligt," siger Hans Nielsen, landbrugspolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd.

Han mener, at lovforslaget skader naturen, fordi det såkaldte officialprincip skal vige til fordel for hurtigere sagsbehandling, hvor nævnet ikke skal se på hele sagen, men fokusere på de væsentligste forhold i sagen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024