Ammoniakemissionen er faldende

2/5-05: Af svaret fremgår det bl.a. at ammoniakemissionen fra kvæg er faldet med ca. 45% siden 1985 og udgjorde i 2004 ca. 32% af emissionen fra husdyr.
Dokumentation
Spørgsmål 49: Ministeren bedes oplyse, hvorledes landbrugets udledning af henholdsvis kvælstof, fosfor og ammoniak har udviklet sig siden vedtagelse af Vandmiljøplan I og frem til 2005. Herunder hvor meget henholdsvis svineproduktionen og kvægproduktionen tegner sig for inden for alle tre forureningskilder opgjort i pct. af den samlede udledning til naturen.

Svar fra ministeren: Jeg har forelagt spørgsmålene for Danmarks Miljøundersøgelser der har oplyst følgende, hvortil jeg henviser:

"Landbrugets udledning af næringsstoffer skyldes, at landbruget har et nettooverskud, dvs. der tilføres flere næringsstoffer end der fjernes. Tilførslen sker især i form af handelsgødning, foderstoffer, atmosfærisk tilførsel og for kvælstofs vedkommende også ved kvælstoffiksering. Fraførslen udgøres af salg af animalske og vegetabilske produkter. I figur 1 ses nettooverskuddet for henholdsvis kvælstof og fosfor.

Læs resten af svaret her

Spørgsmål 51: Ministeren bedes oplyse i pct., hvor meget landbruget bidrager til henholdsvis udledning af kvælstof, fosfor og ammoniak sammenlignet med øvrige hovedkilder til forurening inden for disse områder (industri, husholdninger m.v.)

Svar fra ministeren: Jeg henviser til mit svar på spørgsmål nr. 49, stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024