Baronen på Borgen

Engang var det de store jordbesiddere, der sammen med Kongen styrede lov og ret i landet. I dag er en godsejer i Folketinget en sjældenhed. De Konservative stiller nu med én, efter at Gitte Seeberg kom i Europa-Parlamentet. Altinget har mødt Christian Wedell-Neergaard.
Rasmus NielsenMarie Andergren

Set i lyset af at vi har fået miljøministerposten, så vil vi også godt have en skarpere miljøprofil. Når først man sidder med ansvaret, så er man jo også nødt til at være positiv og dialogorienteret.

Christian Wedell-Neergaard (K)
Miljøordfører
Den 48-årige godsejer Christian Wedell-Neergaard (K) er eneste baron på Borgen. Godsejeren har overtaget Gitte Seebergs plads i den konservative folketingsgruppe, hvor han er blevet fødevare- og miljøordfører.

"Jeg er den grønne mand i den konservative folketingsgruppe. Det skyldes, at jeg i mit civile erhverv beskæftiger mig med miljøområdet, og det tror jeg er grunden til, at jeg har fået miljøordførerskabet," siger Christian Wedell-Neergaard til Altinget.

For ham er det er en livsopgave at være godsejer og føre Svenstrup Gods videre, som en af hans forfædre byggede for godt 250 år siden. Han har haft 30 ansatte men med tidernes ugunst er han nu nede på 16. Godsejeren har planteavl, skovbrug og udlejning hvortil kommer, at han også producerer 16.000 svin årligt. Han modtager årligt 1,05 mio. kr. i EU-støtte.

Konservativt miljøoplæg
Christian Wedell-Neergaard er i disse dage i gang med at lægge sidste hånd på et konservativt miljøoplæg.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024