Bør Danmark leve op til Koyotoprotokollens ånd?

9/9-04: Socialdemokraternes Torben Hansen (S) afkræver blandt andet miljøministeren et svar på sin opfattelse af Danmarks klimaforpligtelser ifølge Koyotoprotokrollen.
Dokumentation
Spørger: Torben Hansen (S)

Spørgsmål: Vil ministeren redegøre for sin opfattelse af Danmarks klimaforpligtelser i medfør af Kyotoprotokollen, finder ministeren det tilstrækkeligt at tilstræbe en rent juridisk indfrielse af Danmarks forpligtelser, eller tillægger ministeren det ligeledes betydning, at Danmark lever op til Kyotoprotokollens ånd?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål: Vil ministeren redegøre for sin opfattelse af Kyotoprotokollens bestemmelse om, at brugen af fleksible mekanismer alene bør have en "supplerende" karakter i forhold til nationale reduktionsinitiativer, og finder ministeren det i den forbindelse forsvarligt, at regeringens klimapolitik ikke sætter nogen grænser for brugen af fleksible mekanismer, men alene fastlægges ud fra helt kortsigtede og snævert anlagte vurderinger af omkostningseffektiviteten?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål:: Vil ministeren redegøre for sin opfattelse af Kyotoprotokollens langsigtede perspektiver, og er ministeren enig i, at den miljømæssige gevinst ved det globale samarbejde alene kan realiseres, hvis de reduktionsforpligtelser, der er vedtaget for samarbejdets første budgetperiode, forøges kraftigt i de efterfølgende budgetperioder og dermed udløser en grundlæggende omstilling af produktions- og forbrugsmønstrene i den mest udviklede del af verden?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål: Vil ministeren redegøre for sin principielle opfattelse af grundlaget for at vurdere omkostningseffektiviteten ved nationale reduktionsinitiativer i forbindelse med indfrielsen af Danmarks internationale klimaforpligtelser, og er ministeren enig i, at sådanne vurderinger bør tage Kyotoprotokollens langsigtede perspektiver og forudsigelserne fra FN's klimapanel om behovet for en helt grundlæggende omlægning af produktions- og forbrugsmønstrene i den mest udviklede del af verden i betragtning?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024