Borgerlig skepsis over luftdirektiv

LUFT: Et næsten enigt Folketing er parat til at implementere EU's IE-direktiv om renere luft, men de borgerlige partier frygter, at forslaget vil skade konkurrenceevnen i landbrug og industri.
Foto: colourbox
Anders Jerking

Vi er meget betænkelige ved de beføjelser, som ministeren får. Vi holder meget øje med området og beder erhvervslivet holde øje, men vi accepterer også, at vi gennemfører et EU-direktiv.

Henrik Høegh (V)
Miljøordfører

Alle partier undtagen Liberal Alliance bakker op om miljøminister Ida Aukens (SF) lovforslag, der skal implementere EU's IE-direktiv om renere luft.

Men opbakningen er langt fra varm og ubetinget. De borgerlige partier er dybt bekymrede for, at ministeren vil bruge loven til at stille skrappere krav til dansk erhvervsliv, som dermed mister konkurrenceevne.

Lovforslaget, L88, blev andenbehandlet i Folketinget tirsdag. Loven skal implementere EU's IE-direktiv, som blandt andet fokuserer på at regulere luftforureningen fra industri og landbrug. Loven giver ministeren ret til at fastsætte det nationale niveau for BAT (bedst tilgængelig teknologi), og det bekymrer de borgerlige partier, som frygter, at ministeren vil udnytte denne mulighed til at stille skrappere krav til erhvervslivets udledninger.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024