Connie bør kåres til helgen!

Connie Hedegaards udtalelser i Bilka-sagen er "en tudende banal selvfølgelighed", mener Politikens PS-redaktør Kjeld Hybel. Det opsigtvækkende er derimod, at en minister vækker opsigt ved at sige, at loven skal overholdes.
Marie Andergren

Det var en stor historie alle vegne. Hvilket i sig selv er værd at tænke nærmere over. Jeg mener, prøv lige at forestille dig en minister, justitsministeren for eksempel, der stiller sig op og siger: Mordere må finde sig i at komme i fængsel. Jeg har sat håndhævelse på dagsordenen. Det gælder også massemordere

Kjeld Hybel
Redaktør af Politikens PS-sektion
Fakta
  • Højesteret erkendte 22. april i år Bilka-varehuset på ca. 14.000 kvadratmeter ulovligt, fordi det er opfrt i strid med lokalplanen.

  • Det var en stadfæstelse af en tidligere dom fra Vestre Landsret.

  • Lokalplanen fra 1991 forudså et supermarked plsu 15-20 specialforretninger. Men Horsens Kommune fik af Naturklagenævnet i 1999 lov til at dispensere fra lokalplanen.

  • Bilka Horsens åbnede i 2001.

  • Siden Højesteretsdommen er der ikke sket noget i sagen. Brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK), der i årevis har bekæmpet varehuset, truer Horsens Kommune med en stævning, hvis ikke byggeriet bliver lovliggjort.


  • Kilde: Politiken
    De 14.000 Bilka-kvadratmeter i Horsens er for miljøminister Connie Hedegaard blevet symbolet på ulovligt byggeri.

    En af hendes første mærkesager som minister har været håndhævelse af planloven og miljølovgivningen. Derfor gik hun søndag den 24. oktober op på talerstolen på det konservative landsråd og sagde:

    "De må finde en anden anvendelse for bygningen (Bilka i Horsens, red.) eller dele den op. Jeg har sat håndhævelse på dagsordenen. Det gælder også store byggerier."

    Miljøministeren ville med andre ord ikke acceptere en lovliggørelse af Bilka i Horsens med tilbagevirkende kraft.

    Dokumentation

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024