Connie Hedegaard frygter udvanding af REACH

REACH, som forventes vedtaget inden jul, kan blive yderligere lempet, når Europa-Parlamentet i dag 2. behandler direktivet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er de sidste søm, der slås i REACH-forliget i disse dage for Europa-Parlamentets vedkommende. Det kan gå begge veje. Vi kan tabe det hele på gulvet og få udvandet substitutionsprincippet. Men vi kan faktisk også ende med at stramme forslaget op, inden det skal videre til Ministerrådet.

Dan Jørgensen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

Vedtagelsen af kemikaliereformen, REACH, går nu ind i den afsluttende fase. I dag stemmer Europa-Parlamentets miljøudvalg om reformen.

Men både Dan Jørgensen (S), som sidder i Europa-Parlamentets miljøudvalg, og miljøminister Connie Hedegaard (K) frygter, at reformen kan blive udvandet så tæt på målstregen.

”Det er de sidste søm, der slås i REACH-forliget i disse dage for Europa-Parlamentets vedkommende. Det kan gå begge veje. Vi kan tabe det hele på gulvet og få udvandet substitutionsprincippet. Men vi kan faktisk også ende med at stramme forslaget op, inden det skal videre til Ministerrådet," siger Dan Jørgensen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024