Connie Hedegaard tavs om klagereform

NYHED: Miljøministeren vil ikke kommentere kritikken af regeringens forslag til en reform af klagestrukturen på miljøområdet. Venstres miljøordfører har svært ved at forestille sig, at forslaget skal ændres væsentligt.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg er da villig til at lytte til eventuelle ændringsforslag, men udgangspunktet er, at jeg er tilfreds med det forslag, som man i regeringen er blevet enige om.

Eyvind Vesselbo
Miljøordfører (V)
Fakta
Læs også:

Pres på politikere i naturklagenævn

DF åbne overfor ændringer af klagereform

Politikerne ud af Naturklagenævn

I det fælles høringssvar foreslår DI, Dansk Byggeri og Landbrugsraadet blandt andet:

  • Der skal ikke længere sidde politikere i Naturklagenævnet
  • Naturklagenævnet og Miljøklagenævnet bør lægges sammen.
  • Kravene til formændene skal skærpes, de skal have dokumenteret kompetencer inden for miljø- og EU-ret, da 70 til 80 procent af lovgivningen er baseret på EU-lovgivning.

    Læs hele høringssvaret: her

    I høringssvaret henviser de til rapporten, der foreslår Naturklagenævnet og Miljøklagenævnet slået sammen. Den er udarbejdet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Finansministeriet, KL og Amtsrådsforeningen.

    Læs den her

    Læs regeringens udkast til lovforslaget: "Ændring af klagenævn og klagebestemmelser i en række love på miljøområdet," kan læses: her


  • Kilde: Altinget
    RETTELSE: Eyvind Vesselbo har bedt os præcisere hans 3. citat i denne artikel. Citatet er nu rettet i artiklen. Nederst i artiklen kan forskellen mellem det gamle og det korrigerede citat ses. Med venlig hilsen redaktionen.

    Trods en massiv kritik fra landets to eneste professorer i miljøret, DI, Landbrugsrådet og Dansk Byggeri af regeringens udkast til en reform af klagestrukturen på miljøområdet ønsker miljøminister Connie Hedegaard endnu ikke at forholde sig kritikken.

    Altinget har i sidste uge skrevet om de tre erhvervsorganisationers fælles høringssvar til miljøministeren, hvor de beder hende foretage en langt mere vidtgående reform end den regeringen foreslår.

    Politikere ud af Naturklagenævnet
    Kritikken fra de tre erhvervsorganisationer har fået støtte fra professor i miljøret Peter Pagh og Ellen Margrethe Basse på to områder. De peger begge på, at politikerne ikke bør sidde i Naturklagenævnet, som de i øvrigt mener, bør lægges sammen med Miljøklagenævnet.

    Dokumentation
    RETTELSE:

    Eyvind Vesselbo har bedt os præcisere hans 3. citat i denne artikel:

    Det gamle citat:
    Regeringens udkast indebærer også en løsning på et af de problemer, som er blevet fremhævet. Klagesager fra landbruget i Naturklagenævnet flyttes til Miljøklagenævnet, så man undgår, at en landmand kan have en sag i begge nævn," siger Eyvind Vesselbo.

    Citatet er nu rettet til:
    Regeringens udkast indebærer også en løsning på et af de problemer, som er blevet fremhævet. Nogle klagesager fra landbruget i Naturklagenævnet flyttes til Miljøklagenævnet.


    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024