Danfoss siger nej tak til WWF klimaaftale

NYHED: Danfoss tør ikke at binde sig til en WWF-klimaaftale. Dansk Industri mener ikke, at WWF-aftalen vil være interessant for deres medlemmer. De er i følge DI's miljø- og energichef allerede så dygtige til at spare på energi, at yderligere reduktioner ikke er mulige.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis vi f.eks. på grund af ekstra travlhed går fra toholdsskift til treholdskift, så vil vi alt andet lige bruge mere energi. I så fald vil vi risikere, at vi ikke kan lade en vækst slå igennem, eller at vi ikke kunne overholde aftalen

Ole Daugbjerg
Kommunikationsdirektør, Danfoss
Der er anerkendende nik fra Danfoss til Novo Nordisk. Novo underskrev i går som de første i Danmark en frivillig aftale om at reducere virksomhedens CO2-udslip med 10 procent i 2014. Læs dagens anden artikel: Novo og WWF indgår klimaaftale.

WWF håber, at mange industrivirksomheder følger efter. Men i de kommende år skal WWF ikke regne med, at Danfoss følger trop. Virksomheden tør ikke underskrive en aftale, der kan hæmme virksomhedens vækst.

"Hvis vi f.eks. på grund af ekstra travlhed går fra toholdsskift til treholdskift, så vil vi alt andet lige bruge mere energi. I så fald vil vi risikere, at vi ikke kan lade en vækst slå igennem, eller at vi ikke kunne overholde aftalen," siger kommunikationsdirektør hos Danfoss, Ole Daugbjerg. Han vil dog ikke udelukke, at virksomheden på længere sigt vil indgå en aftale med en miljøorganisation om miljøforbedringer.

Danfoss: vi laver vores egne mål
Han understreger, at Danfoss om to måneder fremlægger målsætninger om at nedsætte vand- og energiforbruget med mellem 5 og 10 procent hvert af de næste tre år. Men udregnet relativt, hvilket vil sige, at energiforbruget vil blive korrigeret med øget aktivitet i virksomheden.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024