Danmark er ingen miljø-helt

NYHED: Danmark er blandt EU og verdens mindst miljøvenlige lande på nogle områder, lyder det fra DMU. EU-parlamentariker Dan Jørgensen vil bede miljøkommissæren se den danske miljøpolitk efter i sømmene. Miljøministeren afviser, at den danske miljøindsats er blevet dårligere.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er svært at være uenig i Dan Jørgensens anmodning om, at Danmark skal leve op til EU’s miljølovgivning. Faktum er da også, at Danmark er helt i front blandt EU-landene, når det gælder om at gennemføre EU-reglerne. Og det skal vi blive ved med at være. For vi skal og vil efterleve EU’s miljøregler. Faktum er også, at den nuværende regering måtte skærpe den tidligere regerings gennemførelse af EU-reguleringen, f.eks. EU’s naturdirektiver.

Miljøminister Connie Hedegaard (K)
NYHED: Danmark er blandt EU og verdens mindst miljøvenlige lande på nogle områder, lyder det fra DMU. I sidste uge skrev vi at EU-parlamentariker, Dan Jørgensen, vil bede miljøkommissæren se den danske miljøpolitik efter i sømmene. Miljøministeren afviser, at den danske miljøindsats er blevet dårligere.

Danmark har et af verdens højeste udslip af CO2 per indbygger, og globalt set er danskerne også blandt klodens mest affaldsgenererende målt per indbygger.

Danmark er ikke miljøduks
Den danske selvforståelse som miljømæssig foregangsland har ikke hold i virkeligheden, skrev Hanne Bach, Bo Normander og Henrik Gudmuindsson fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) i går i en kronik i Berlingske Tidende.

De tre er medforfattere til DMU's miljøtilstandsrapport: "Natur og Miljø 2005". I kronikken har de sammenlignet Danmark med de andre EU-lande på 15 miljøindikatorer. De udpeger i alt 6 områder, hvor Danmark klarer sig dårligere end EU-gennemsnittet. På den baggrund konkluderer forfatterne, at Danmark samlet set ligger dårligere end gennemsnittet i deres undersøgelse.

Dokumentation
DMU's rapport: "Natur og Miljø 2005" kan læses her

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024