Danmark har pligt til at udpege habitatområder i amtsvandløb

9/9-04: Socialdemokraternes Margot Torp ønsker, at miljøministeren bekræfter, at Danmark er forpligtet til at udpege de vandløbsstrækninger, der er af betydning for udpegede arter. Også selvom spærringer forhindrer arterne i at nå frem til vandløbene.
Dokumentation
Spørger: Margot Torp (S)

Spørgsmål: Hvor mange kilometer amtsvandløb er udpeget som habitatområde i vandsystemerne Skjern Å, Varde Å, Kongeå, Sneum Å, Ribe Å, Brede Å og Vidå, og hvor stor en andel af amtsvandløbene er udpeget som habitatområde i de nævnte vandsystemer?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål: Kan ministeren bekræfte, at habitatområder, jf. habitatdirektivets bilag III, skal omfatte de lokaliteter, der er af betydning for bevaring og genopretning af gunstig bevaringsstatus for de udpegede arter?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål: Kan ministeren bekræfte, at Danmark, jf. habitatdirektivets bilag III, er forpligtet til at udpege de vandløbsstrækninger, der er af betydning for bevaring og genopretning af gunstig bevaringsstatus for de udpegede arter, uanset at spærringer på tidspunktet for udpegning forhindrer arterne i at nå frem til de pågældende strækninger?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024