Der skal satses på biobrændstof nu

DEBAT: Hvis regeringen satser mere offensivt på biobrændstof vil dansk landbrug på en gang kunne spare Danmark for dyre CO2-kvoter og samtidig skabe bedre vandmiljø. Men regeringen skal satse nu, skriver Henrik Høegh.

Allerede i dag kan vi ved hjælp af biogasanlæg reducere CO2-udslip til en samfundsøkonomisk pris på 40,- kr./t CO2, når alle gevinsterne regnes med og vi også tager forhold som mindre lugt, mindre udvaskning og bedre næringsstofudnyttelse i betragtning.

Henrik Høegh
Viceformand i Dansk Landbrug
Af Henrik Høegh,
viceformand i Dansk Landbrug

Regeringen er på vej med en ny energistrategi, som også omfatter den vedvarende energi. Her er der rig lejlighed til at se på de mange muligheder, der er for at kombinere miljøforbedringer og bioenergi.

Det vil skabe rum for en dynamisk udvikling i fødevareerhvervet og det danske erhvervsliv generelt vil fortsat kunne udnytte det potentiale, der ligger i et konkurrencedygtigt fødevareerhverv.

I fødevareerhvervet oplever vi i øjeblikket, hvordan de generelle begrænsninger i brugen af næringsstoffer på markerne betyder faldende udbytter og afgrøder af ringere kvalitet, end hvad man kan købe i andre lande.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024