DI løber fra regningen

DEBAT: Trods kritikken fra DI fastholder KL kravet om en obligatorisk forsikringsordning, når miljøansvarsdirektivet skal implementeres. Virksomhederne skal ikke tørre regningen af på kommunerne i tilfælde af en forening, skriver Peter Jørgensen fra KL i debatindlægget.

Det er ikke korrekt, når DI hævder, at en forsikringsordning bryder med forureneren-betaler-princippet. Erstatningskravet vil jo til alle tider blive fastholdt overfor virksomheden, men denne kan bare pege på en forsikringsordning til udbetaling af pengene. Som man i øvrigt kender det på mange beslægtede områder, f.eks. arbejdsskadeområdet.

Peter Jørgensen
Chefkonsulent, KL
Peter Jørgensen,
Chefkonsulent i Kommunernes Landsforening.

Lars Aagaard fra Dansk Industri går i et indlæg i tirsdagens udgave af Altinget skarpt i rette med KL omkring den kommende implementering af miljøansvarsdirektivet i Danmark.

Han mener, at det står galt til med kommunernes selvopfattelse, når man kan foreslå, at virksomhederne skal være tilmeldt en obligatorisk forsikring for at undgå, at kommunekassen i sidste ende skal betale for det, der meget vel kan blive en millionregning for oprydning efter en miljøskade.

Lars Aagaard betegner KL’s synspunkt som budgetbetragtninger, og DI mener, at den bør afløses af en naturlig vilje til at påtage sig udgifterne efter en konkursramt virksomhed, der har forårsaget skade på miljøet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024