DI og Landbruget kritiserer forurener-betaler-lov

NYHED: Landbrugsraadet og Dansk Industri utilfredse med den planlagte stramning af forbruger betaler- princippet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Retssikkerheden er svær at få øje på, fordi man i denne lovgivning bruger begrebet forureneransvar. Det er myndighederne, som skal undersøge, hvem den ansvarlige er. Det må vi jo håbe, at de så gør grundigt. Men i princippet så kan de udpege en vilkårlig virksomhed.

Morten Løber
Dansk Industri

Dansk Industri og Landbrugsraadet har svært ved at synke den danske implementering af miljøansvarsdirektivet, som skærper forurener-betaler-princippet.  

Både landbrug og industri har ellers fået en stor indrømmelse i det at forureninger, som sker ved tilladte aktiviteter, alligevel ikke vil blive gjort ubetinget ansvarlige i de fleste tilfælde. Dette gav direktivet ellers mulighed for.

DI og Dansk Landbrug mener dog stadig, at direktivet fyldt med usikkerheder og uklarheder.
"Det er særdeles problematisk, at det kun meget vagt er formuleret, hvad en skade egentlig er. Det samme er problemet med passagerne omkring genopretning af skader eller supplerende genopretning, hvor forureneren skal betale "renter" af forureningen i form af ekstra genopretning. Det bliver svært at beregne disse størrelser og føre det ud i praksis i naturen," vurderer Morten Løber, der er miljøkonsulent i Landbrugsraadet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024