DN: Partier bør genforhandle strukturreform

Regionerne bør overtage ansvaret for miljøet, mener Danmarks Naturfredningsforening. Miljøudvalgets formand Eyvind Vesselbo afviser: Kritikken kommer fra en organisation, der har slået sig sammen med oppositionen. Reformen styrker derimod miljøet med central overvågning.
Marie Andergren
Danmarks Naturfredningsforening opfordrer Folketingets partier til at sætte sig ved forhandlingsbordet igen, for at ændre strukturreformens opgavefordeling på natur- og miljøområdet.

Foreningen finder det problematisk, at det bliver amterne - og ikke de nye regioner - der den 1. januar 2007 overtager ansvaret for miljøet.

"Allerede i dag har kommunerne svært ved at se ud over egne snævre økonomiske interesser - fremfor at se på hvad der er bedst for helheden. De bruger ofte naturen som reservearealer til nye veje og bygninger. Jeg er desværre overbevist om, at hvis der ikke sker noget nu, så vil vi i løbet af en årrække se, at det går galt ude i det danske landskab," siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz, til Altinget.

På miljøorganisationens repræsentantskabsmøde i søndags i Middelfart vedtog 250 repræsentanter en resolution om genforhandling af strukturreformen

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024