DN vil stoppe alle miljøgodkendelser

LANDBRUG: Der skal ikke gives flere miljøgodkendelser, før kommunerne kender målene i vand- og naturplanerne, mener DN. En dårlig løsning - også for miljøet, mener Landbrug & Fødevarer.
Naturfredningsforeningen vil have stop for miljøgodkendelser, indtil vand- og naturplanerne er udsendt.
Naturfredningsforeningen vil have stop for miljøgodkendelser, indtil vand- og naturplanerne er udsendt. Foto: colourbox
Anders Jerking

Vand- og naturplanerne angiver den ramme, som kommunerne skal styre deres indsats efter. Det nytter ikke, at kommunerne giver miljøgodkendelser, når de ikke kender de krav, som de skal leve op til.

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident, DN
Kommunerne skal stoppe med at udstede nye miljøgodkendelser til husdyrbrug, indtil kommunerne kender kravene i vand- og naturplanerne. Det mener Danmarks Naturfredningsforening.

"Vand- og naturplanerne angiver den ramme, som kommunerne skal styre deres indsats efter. Det nytter ikke, at kommunerne giver miljøgodkendelser, når de ikke kender de krav, som de skal leve op til," siger foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Vand- og naturplanerne skulle have været i høring i december sidste år. Det er de endnu ikke kommet. Danmarks Naturfredningsforening mener, at stoppet for miljøgodkendelser skal gælde, indtil alle kommuner præcist ved, hvilke reduktioner de skal levere for fosfor, kvælstof og ammoniak.

Fortsætter kommunerne med at give miljøgodkendelser, frygter Danmarks Naturfredningsforening, at det efterfølgende bliver nødvendigt at udbetale erstatninger til de landmænd, som får deres godkendelser inddraget på grund af nye, strenge krav i vand- og naturplanerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024