Drøfter reintroduktion af vildsvin

24/5-06: Danmarks Naturfredningsforening har af egen drift taget spørgsmålet om reintroduktion af vildsvin i den danske natur op til drøftelse. Disse drøftelser er ikke afsluttet.
Dokumentation
Spørger: Torben Hansen (S)

Spørgsmål S 4792: Agter regeringen at introducere vildsvin i den danske natur, og er det en generel holdning i regeringen, at der ikke skal introduceres nye dyr i Danmark bl.a. med henvisning til den danske svineeksport? Svar fra ministeren: Regeringen har ikke planer om at introducere vildsvin i den danske natur. Det er dog ikke udtryk for en generel holdning om udsættelse af nye dyr i Danmark. Udsætning skal ske med stor omtanke og man må forholde sig konkret til spørgsmålet i forbindelse med den enkelte dyreart. Principielle sager om udsætning af vildt forelægges af Skov- og Naturstyrelsen for Vildtforvaltningsrådet, inden der træffes beslutning.

Jeg er bekendt med, at Vildtforvaltningsrådet på baggrund af et initiativ fra Danmarks Naturfredningsforening af egen drift har taget spørgsmålet om reintroduktion af vildsvin i den danske natur op til drøftelse. Disse drøftelser er ikke afsluttet.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024