Dyb splittelse om randzoner

RANDZONER: Mens KL og Friluftsrådet støtter fødevareministerens forslag om adgang til randzonerne, så raser både Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug. Internt i Naturfredningsforeningen er der uenighed om forslaget.
Anders Jerking
Fødevareminister Mette Gjerskovs (S) forslag om at give befolkningen adgang til de kommende randzoner sætter sindene i kog. Forslaget var i høring indtil i fredags, og høringssvarene viser, at der langt fra er enighed om lovændringen.

Lovforslaget betyder, at randzonerne sidestilles med andre uopdyrkede arealer, hvor befolkningen i dag har adgang. KL hilser ændringen velkomment, og påpeger, at det ellers vil være vanskeligt for borgere og kommuner at administrere, hvad der er randzoner, og hvad der er udyrket areal.

"Dertil kommer, at lokalbefolkningen i landdistrikterne får adgangsmuligheder, der kan give lidt bedre muligheder for friluftsliv og sundhedsfremme. Endelig får samfundet en øget nytte af den kompensation, der gives lodsejeren," skriver KL.

Også Friluftsrådet er positive over for forslaget.
"Det glæder Friluftsrådet, at regeringen vælger at fjerne den særregel, som forbyder færdsel på disse udyrkede naturarealer, og dermed giver borgerne bedre muligheder for at færdes og opholde sig i det ellers svært tilgængelige landbrugslandskab," skriver rådet i sit høringssvar.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024