Eksperter: Sådan sikres biodiversiteten

RAPPORT: 42 danske eksperter har kortlagt, hvordan vi standser tabet af biodiversitet i den danske natur. Nu må tage ansvar, lyder det fra de grønne organisationer. Landbruget er positiv.
Anders Jerking

Denne rapport er ikke til at komme uden om for politikerne, så jeg håber, at de nu indser, at der brug for steder i Danmark, hvor naturen får førsteprioritet - både i det åbne land, i skoven og i havet.

 

Ella Maria Bisschop-Larsen
Formand, Det Grønne Kontaktudvalg

Der har været for meget snak og for lidt handling. For mange skåltaler og for lidt overvågning. Ingen planer og ingen kortlægning. Og imens er den danske biodiversitet gået tilbage, tilbage og tilbage. Sådan har udviklingen været, siden danske politikere i 1992 forpligtede sig til at standse tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed. Det er konklusionen i ny rapport om den danske biodiversitet, som 42 førende danske forskere har udarbejdet.

"Det her er den første rapport, hvor samtlige forskere, der beskæftiger sig med området, kommer med deres faglige bud, og der er vel at mærke konsensus om anbefalingerne," siger professor Carsten Rahbek, Københavns Universitet, der er en af forfatterne til rapporten.

Rapporten gør status over den danske biodiversitet, men rummer også 100 konkrete anbefalinger til, hvordan FN-målet om at standse tabet af biologisk mangfoldighed kan nås.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024