Ellemann ser på klager over klage-adgang

GRØN VÆKST: Miljøministeren ser på protesterne over den foreslåede forringelse af adgangen til at klage over vandplanerne.
Anders Jerking
Regeringen foreslår at begrænse muligheden for at klage over vandplanerne. Det har fået både landbrug, kommuner og grønne organisationer til at protestere. De finder forslaget udemokratisk.

Nu overvejer miljøminister Karen Ellemann (V), om forslaget skal fastholdes.
"Vi er for tiden i Miljøministeriet i gang med at gennemgå høringssvarene med henblik på at færdiggøre lovforslaget. Der er på nuværende tidspunkt ikke taget endelig stilling til enkeltdelene i lovforslaget, hvorfor jeg ikke finder det rigtigt at udtale mig om, hvorvidt den foreslåede ændring i klageadgangen i miljømålsloven fastholdes," skriver ministeren i et skriftligt svar til Folketinget.

I svaret understreger ministeren, at hun mener, at der er en betydelig offentlig inddragelse i tilvejebringelsen af vandplanerne.

"Ud over en idéfase, vil planerne således have været igennem 2 høringer, før de bliver endeligt vedtaget. Vandplanerne underkastes en såkaldt lovfæstet forhøring hos kommunerne og bådevandplaner og Natura 2000-planer skal efterfølgende igennem en bred offentlig høring. Hensynet til borgernes deltagelse i beslutningsprocesserne varetages således af miljømålslovens regler om offentlig høring," skriver ministeren og understreger, at hensynet til borgernes retssikkerhed sikres ved, at de berørte kan klage over kommunernes handleplaner.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024