Ellemann vil hæve klagegebyrer

KLAGENÆVN: Miljøminister Karen Ellemann (V) vil have nedsat sagsbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet. Derfor skal klagegebyret pristalsreguleres, og private skal betale mere.
Anders Jerking

Miljøminister Karen Ellemann (V) foreslår nu at hæve gebyrerne for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet yderligere. Det skal nedbringe sagsbehandlingstiderne i nævnet.

Sidste efterår vakte det voldsom debat, da ministeren fik flertal for at hæve klagegebyret for virksomheder og organisationer til 3.000 kr. Nu vil ministeren i den kommende folketingssamling stille forslag om at hæve gebyret for privatpersoner, ligesom gebyrerne fremover skal pristalsreguleres.

"Det handler ikke om, at man ikke må klage. Selvfølgelig må man det. Men det handler om at få fokuseret sagsbehandlingen, så nævnet bruger tiden på de klager, som har en reel betydning," siger Karen Ellemann, som mener, at et gebyr øger seriøsiteten hos dem, der klager.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024