Enklere men også strammere

NYHED: I dag starter regeringen forhandlinger med DF og R om en ny administration af landbrugets miljøgodkendelser. Landmændene kan se frem til kortere ventetid på godkendelserne. Men reglerne og miljøkravene bliver også strengere.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

K, V, DF og R blev i sommer enige om principperne for at ændre miljøreguleringen af landbruget. Nu skal principperne konkretiseres:

Principperne, aftalt i sommer:

  • I dag reguleres landbruget af VVM-regler, landzoneregler i planloven og af miljøbeskyttelseslovens bestemmelser. Fremover samles det i en lov.

  • Langt flere landbrug skal miljøgodkendes: Alle landbrug over 75 dyreenheder skal have en miljøgodkendelse i dag er den på 250 dyreenheder.

  • Skærpede krav: Fra 1. januar 2007 skal alle godkendelsespligtige ejendomme reducere udledningen af ammoniak per dyreenhed, hvis der skal kunne gives tilladelse til udvidelse af produktionen

  • Anvendelse af teknologi: Godkendelsespligtige husdyrbrug vil blive afkrævet at nedbringe lugtgener, ammoniakfordampning mv. I takt med teknologiudviklingen stilles større krav før miljøgodkendelserne kan opnås.

    Ensartede retningslinier: Der udarbejdes en bekendtgørelse og vejledning til kommunerne om administrationen af den nye lov, så godkendelser kan gives på et mere ensartet grundlag.

    Se grundlaget for forhandlingerne her


  • Kilde: Altinget
    Regeringen i form af miljøminister Connie Hedegaard (K) tager i dag fat på forhandlingerne om en total revision af miljøreguleringen af landbruget.

    Al regulering samles i én lov, og under en myndighed, kommunerne. Langt flere landbrug skal miljøgodkendes og kravene til godkendelserne skal til stadighed skærpes men også forenkles.

    Det er hovedpunkterne i den principaftale, som Connie Hedegaard i sommer indgik på regeringens vegne med DF og R. Fra principper til til realpolitik

    De Radikale sender miljøordfører Johs. Poulsen. Han står 100 procent bag de principper, der er aftalt.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024