EU godkender kompensation for randzoner

VANDPLANER: EU-Kommissionen har godkendt kompensationsordningen, som giver landmænd kompensation for randzonerne. Tvivlen er manet i jorden, siger Gjerskov.
Anders Jerking

De danske landmænd skal nok få kompensation for de 10 meter brede randzoner. Det siger fødevareminister Mette Gjerskov (S). Meldingen kommer, fordi hun netop har fået grønt lys fra EU-Kommissionen til at udbetale kompensation. 

Efter de statslige vandplaner blev underkendt, opstod der tvivl om, hvorvidt randzonekompensationen kunne udbetales, fordi kompensationen ifølge bemærkningerne til loven kræver gyldige vandplaner, men den tvivl er nu fejet af bordet, mener Gjerskov.

”Jeg er meget tilfreds med, at EU-Kommissionen som forventet har givet grønt lys for, at landmændene får kompensation for randzonerne. Der har været rejst en masse unødig tvivl om kompensationen, men med meldingen fra EU-Kommissionen får vi manet den usikkerhed i jorden," siger hun i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024