Færgetrafikkens betydning for regional udvikling

8/6-06: Vil ministeren redegøre for, hvad det betyder for den regionale udvikling i Nordsjælland, hvis færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg bliver kraftigt reduceret eller måske ligefrem må lukke.
Dokumentation
Spørger: Lone Møller (S)

Spørgsmål S 5395: Vil ministeren redegøre for, hvad det betyder for den regionale udvikling i Nordsjælland, hvis færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg bliver kraftigt reduceret eller måske ligefrem må lukke, hvilken betydning har den forringede infrastruktur for erhvervsudvikling og den planmæssige udvikling af området?

Begrundelse: Færgetrafikken mellem Danmark og Sverige er truet på grund af unfair konkurrence med Øresundsbroen. Bl.a. er Øresundsbroen fritaget for at betale afgift til den svenske stat, hvilket færgetrafikken ikke er. Derudover følger Øresundsbroen ikke længere - som det ellers er aftalt mellem den danske og svenske regering - priserne på færgerne.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024