Flertal af danskerne positive over for svineudvidelser

NYHED: Ny meningsmåling viser, at 57 procent af danskerne vil give landmændene lov til at udvide deres svinebedrifter, hvis de tager ny teknologi i brug, så udvidelsen ikke skaber mere forurening. Miljøministeren mener, at miljøteknolgien skal sænke den samlede forurening fra landbruget.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der skal være plads til udvidelser af landbrug i Danmark. For virkeligheden er jo, at vi får færre, men større landbrugsejendomme. Her er det vigtigt, at vi udnytter mulighederne i nye miljøteknologier, så de gevinster, det kan give, kommer både miljøet og landbruget til gode. Derfor er målet også, at landbruget i morgen skal forurene mindre, end det gør i dag.

Connie Hedegaard
Miljøminister (K)
Fakta
Spørgsmålet i undersøgelsen lød:

Nogle politikere mener, at landmænd skal have lov til at udvide størrelsen af svinebesætninger, hvis de benytter ny teknologi, der sikrer, at de ikke øger forureningen og lugtgener. Andre politikere er imod, da de mener, der i forvejen er alt for mange svin i Danmark. Mener du, at landmændene skal have lov til at udvide, hvis de ikke øger forureningen/lugtgener?

Svarene fordelte sig sådan:

  • Ja: 57, 2 %
  • Nej: 31,0 %
  • Ved ikke: 11,8 %


  • Kilde: Altinget
    Et flertal af danskerne, 57 procent, mener, at landmændene skal have lov at udvide deres svinebesætninger, så længe de ved hjælp af ny teknologi sikrer, at forureningen og lugtgenerne ikke stiger.

    Et mindretal på 31 procent af danskerne er uenige i denne holdning og mener ikke, at landmændene skal have lov at udvide selv under disse betingelser. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet A&B har foretaget for Altinget.

    Viceformand i Dansk Landbrug Henrik Høeg er glad for befolkningens tilgang til udvidelser.

    "Jeg er glædeligt overrasket over, at så stor en del af befolkningen mener, at det er langt mere væsentligt, at vi bliver vurderet på, hvor meget vi belaster naturen, i stedet for hvor mange svin vi har. Det er det, vi hele tiden har ønsket at blive bedømt på," siger han.

    Dokumentation
    Om A&B Analyse:
  • 973 personer har deltaget i undersøgelsen, som A&B analyse har foretaget for Altinget.

  • A&B analyse har sammensat et Danmarks-panel, som de kalder for "mini Danmark".

  • Meningsmålingen er internetbaseret, men den tager højde for de usikkerheder, der er forbundet med nettet, så panelet fremstår som repræsentativt.


  • Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024