Flertal for høring om klagenævn

NYHED: Der er et flertal uden om regeringen for en høring om, hvordan klagesystemet på miljøområdet kan forbedres. DF er godt tilfreds med den kommende reform, men vil gerne støtte en høring for at få alle problemer belyst. K ser også mange problemer – men vil udsætte høringen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Lovforslaget L 212
(Ændring af klagenævn og klagebestemmelser i en række love på miljøområdet)

Læs om lovforslaget og oppositionens ændringsforslag: her

Tidligere artikler:

Pres på politikere i Naturklagenævn

DF åbne overfor ændringer af klagereform

Politikerne ud af Naturklagenævn


Kilde: Altinget

I dag andenbehandler Folketinget regeringens lovforslag om en ændring af klagestrukturerne på miljøområdet (L 212 ). Oppositionen er voldsomt utilfreds med reformen, og Dansk Industri, Landbruget og Dansk Byggeri mener stadig, at der er lang række problemer på området. Desuden har en række eksperter kritiseret sammensætningen af klagenævnene, udpegningen af medlemmer i disse, samt måden de arbejder på.

De Radikales miljøordfører har sammen med resten af oppositionen erkendt, at løbet er kørt for at ændre mere på klagesystemet på miljøområdet i denne omgang.

Kan ikke forhindre reform
"Vi kan ikke forhindre, at reformen bliver vedtaget. I bund og grund bliver denne reform vedtaget, fordi Venstre er meget utilfreds med måden som Naturklagenævnet fungerer på. Og så er det også en nødtørftig tilpasning til strukturreformen. Vores sigte er at lave en høring, hvor vi ser på, hvordan ankesystemet skal se ud i fremtiden. Mange af de ting, der er lavet på klageområdet, er tiden løbet fra, fordi de er lavet i anden historisk kontekst," siger Johs. Poulsen (R) og fortsætter:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024