Fortsat bekymring om landdistriktsmidlerne

Den uafklarede situation omkring EU's landdistriktsmidler skaber fortsat bekymring. Økologer mener, dansk eksport er i fare.
Dansk Landbrug frygter for færre penge fra EU's landdistriktsmidler næste år.
Dansk Landbrug frygter for færre penge fra EU's landdistriktsmidler næste år.
Niels Th. Dahl

Hvis ikke de bliver understøttet med det her sikkerhedsnet, så ved jeg – bare fra mit eget lokalområde – at det simpelthen bliver for usikkert, det her.

Gert Holst Hansen
Formand for økologiudvalget i Dansk Landbrug

Danmark risikerer at miste store eksportindtægter på økologiske landbrugsprodukter, hvis de økologiske landmænd forfordeles i tildelingen af midler fra EU's landdistriktspulje, som forhandles på plads på Christiansborg netop i disse dage.

Advarslen kommer fra udvalget for økologi i brancheforeningen Dansk Landbrug. Organisationen frygter, mange økologiske landmænd med en nedgang i støtte vil omlægge til traditionel produktion, og dermed risikerer dansk landbrug ikke at kunne levere den nødvendige mængde varer til et marked med stadig større efterspørgsel på økologiske produkter.

"Hvis ikke de bliver understøttet med det her sikkerhedsnet, så ved jeg - bare fra mit eget lokalområde - at det simpelthen bliver for usikkert, det her. Det er jo i bund og grund folk, som har stor sympati for den økologiske tankegang, men det almindelige landbrug skriger jo efter jord, og uden et sikkerhedsnet vil mange se sig om efter andre alternativer," siger formanden for Dansk Landbrugs økologiudvalg, Gert Holst Hansen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024