Genvindingsanlæg skal begrænse VOC-emission

13/6-06: I 2007 vil der på Statoils anlæg ved Kalundborg blive etableret et genvindingsanlæg for lastning af benzin til skibe, som er den væsentligste kilde til VOC-emission ved lastning på raffinaderiet.
Dokumentation
Spørger: Torben Hansen (S)

Spørgsmål S 5329: Hvilke skridt agter ministeren at tage for at forhindre luftforurening med oliedampe fra tanke og lastning i Fredericia, og findes der lignende eksempler andre steder i Danmark?

Svar fra ministeren: Jeg finder det positivt, at de tiltag, der nu gennemføres i Fredericia vil reducere oliedamp udslippet med omkring 10.000 tons om året. Med den teknologi, der er valgt i Fredericia, får man reduceret VOC-udslippet både fra tanke og fra lastning af olie.

Det er Vejle Amt, der giver miljøgodkendelse og fører tilsyn med Shell raffinaderiet og udskibning af olie fra havneterminalen. På grund af kommunalreformen forventes myndighedsansvaret for raffinaderierne at overgå til Miljøministeriet den 1. januar 2007. Når virksomhedens nuværende miljøgodkendelse skal tages op til ny revision, vil jeg sørge for, at der fortsat bliver fulgt op på spørgsmålet om yderligere indsats overfor VOC-udslippet ved lastning af råolien. Indtil udgangen af 2006 er det op til Vejle Amt at følge op på sagen, herunder Miljøstyrelsens opfordring fra marts 2006 til amtet om at vurdere mulighederne for yderligere reduktion af VOC-udslippet ved lastning af olie set i lyset af den tilgængelige teknologi.

Der er to raffinaderier i Danmark foruden Shell raffinaderiet i Fredericia er der Statoils anlæg ved Kalundborg. Der vil på dette anlæg i 2007 blive etableret et genvindingsanlæg for lastning af benzin til skibe, som er den væsentligste kilde til VOC-emission ved lastning på raffinaderiet.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024