Han er et Scoop for Danmark

I påklædning, som videnskabsmand og person adskiller den nyudnævnte direktør for Institut for Miljøvurdering, Peter Calow, sig fra sin kontroversielle forgænger: Bjørn Lomborg. Udnævelsen skaber respekt om instituttet, mener miljøforskere. Men udnævelsen ændrer også drastisk instituttets offentlige profil.
Marie Andergren
Fakta
  • Peter Calow er født i 1947 og er engelsk statsborger.

  • Han har været professor i zoologi ved University of Sheffield siden 1984. Hans forskning har især bevæget sig inden for økologi og økologisk risikovurdering.

  • Han har en engelsk universitetsuddannelse, er "Doctor of Science" fra Leeds 1984 og har talrige akademiske udmærkelser.


  • Kilde: Institut for Miljøvurdering
    Med udnævnelsen af briten Peter Calow til ny direktør for Institut for Miljøvurdering (IMV), er instituttet blevet mere spiseligt for miljøforskere og interesseorganisationer.

    Forskellene mellem den britiske zoologiprofessor fra Sheffield Universitet og hans kontroversielle forgænger i embedet Bjørn Lomborg, er åbenlyse. Ikke alene i påklædningen, hvor Peter Calows fint pressede grå jakkesæt står i skarp kontrast til Bjørn Lomborgs spraglede, stramtsiddende t-shirt. Den 18 års forskel på de to herrer afspejler sig også i cv'et.

    Læs mere

    Modsat Bjørn Lomborg har den 57-årige Peter Calow et langt og imponerende cv med i bagagen. Rækken af bøger og videnskabelige skrifter er endeløs. Og ekspertisen i økotoksokologi og miljøets cost-benefit-analyser har gjort ham til medlem af EUs videnskabskomité om sundhed og miljø og utallige andre bestyrelser samt til rådgiver for den britiske regering.

    Altinget logoMiljø
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Miljø

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024