Hedegaard vinder sommerhussag

Kun 6.000 af kommunernes 16.000 ansøgninger om sommerhusgrunde bliver godkendt. Det er konklusionen, efter at miljøministeren trods skarp kritik fra Venstre og Dansk Folkeparti fastholder en række miljøkriterier. Dansk Folkeparti er stadig kritisk.
Marie Andergren
Det er nu blevet vedtaget, at der ikke bliver godkendt flere ansøgninger end de knap 6.000 sommerhussager, der foreløbig har fået det grønne stempel af Miljøministeriet. Venstres miljøpolitiske ordfører, Eyvind Vesselbo, rettede ellers forleden en skarp kritik mod miljøminister Connie Hedegaard for at være for fedtet med godkendelserne. Nu indstiller han imidlertid kritikken.

"Denne sag er slut. Venstre har besluttet, at vi gerne vil have et godt forhold til de konservative. Og vi er blevet enige om, at det er ministeren, der har bemyndigelsen, siger han til Politiken.

Folketinget havde ellers vedtaget at udvide antallet af sommerhusgrunde med op til 8.000 nye grunde, men da Skov- og Naturstyrelsen skulle behandle ansøgningerne havde kommunerne i alt søgt om 16.000 nye grunde. Man opdagede imidlertid i sidste uge, at omkring 10.000 ansøgninger blev frasorteret, fordi de ikke levede op til en række kriterier, f.eks. at de nye grunde skal ligge bag de eksisterende sommerhuse.

Dansk Folkeparti raser stadig
Venstre og Dansk Folkeparti (DF) kritiserede i den forbindelse Hedegaard for at gøre grin med kommunernes mange ugyldige ansøgninger, og DF raser stadig.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024