Hedegaards klimaudtalelser er i modstrid med regeringens politik

9/9-04: Socialdemokraternes Torben Hansen ønsker klarhed over om miljøministeren ønsker at ændre regeringens fremtidige klimapolitik eftersom miljøministeren har udtalt, at CO2-kvoter ikke løser hele problemet.
Dokumentation
Spørger: Torben Hansen (S)

Spørgsmål: Vil ministeren uddybe sine tilkendegivelser om regeringens fremtidige klimapolitik til Ritzau den 24. august 2004 med angivelse af et tidsperspektiv for, hvornår ministeren agter at forholde sig konkret til problemstillingen?

Begrundelse: Ministeren udtaler til Ritzau den 24. august 2004: "Det er fint, at der er et kvotesystem, og at der kan handles, men dette er ikke noget, vi kan klare alene ved at agere i alle mulige andre sammenhænge. Jeg vil ikke ind i en diskussion om procenter, men jeg er da overbevist om, at køb af CO2-kvoter ikke løser hele problemet."

Eftersom denne opfattelse af de klimapolitiske udfordringer er i direkte modstrid med VK-regeringens hidtidige politik - og eftersom VK-regeringens politik har medført, at Danmark ikke reducerer, men øger sit udslip af drivhusgasser - forekommer det presserende at nå frem til en afklaring af VK-regeringens fremtidige kurs på klimaområdet, som ministeren formelt set er hovedansvarlig for.

Spørgsmål: Vil ministeren oplyse, om der i forlængelse af ministerens udtalelser til Ritzau den 24. august er planer om at revidere regeringens klimastrategi fra februar 2003?

Begrundelse: Ingen.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024