Hvad med den danske natur, Fogh?

NYHED: Oppositionen kritiserer statsministeren for ikke at nævne naturen i Danmark med et ord i sin åbningstale.
Fogh har de sidste to år ikke omtalt den hjemlige natur i sine åbningstaler.
Fogh har de sidste to år ikke omtalt den hjemlige natur i sine åbningstaler.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er pinligt, at Fogh drager ud i verden for at prædike vigtigheden af CO2-reduktion og energibesparelser, når Danmark ikke selv gør en ekstra indsats. Faktisk så stiger vores energiforbrug. Regeringens mål om 30 pct. vedvarende energi i 2025 er jo blot en fastholdelse af den udviklingstakt, der har været hidtil. Vi vil i de kommende energiforhandlinger forsøge at få det tal øget til 45 eller 50 pct.

Torben Hansen
(S)

Traditionen tro er det svært at vriste positive kommentarer ud af oppositionens miljøordførere efter statsmininsterens åbningstale. Især hæfter de - og herunder DF's ordfører - sig ved, at han ikke kommer ind på naturpolitikken i Danmark. På klimaområdet er han for ukonkret, og de få mål, han nævner, er for små, lyder kommentarerne. 

Torben Hansen, miljøordfører (S):
"Det er pinligt, at Fogh drager ud i verden for at prædike vigtigheden af CO2-reduktion og energibesparelser, når Danmark ikke selv gør en ekstra indsats. Faktisk så stiger vores energiforbrug. Regeringens mål om 30 pct. vedvarende energi i 2025 er jo blot en fastholdelse af den udviklingstakt, der har været hidtil. Vi vil i de kommende energiforhandlinger forsøge at få det tal øget til 45 eller 50 pct. Fint, at han i modsætning til sidste år tager ordet 'klima' i sin mund. Men der mangler handling. Og så er jeg stærkt forundret over, at man i regeringens lovkatalog ikke kan se ambitiøse initiativer, der skal tage hånd om de store krav, der venter os i forbindelse med implementeringen af EU's naturbeskyttelsesdirektiver."

Steen Gade, miljøordfører (SF)
"Miljøpolitikken er jo regeringens svage punkt, og det var derfor ventet, at han ville have opprioriteret det i sin tale. Men han nævner ingen nye initiativer. Hans indgang er, at vi skal være selvforsynende, og vi skal frigøre os fra kulkraft. Men igen mangler der konkrete bud på, hvordan det skal ske, ud over det, der allerede er fremlagt. Samtidig så nævner han intet om, hvad regeringen vil gøre på de andre områder af miljø- og naturpolitikken."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024