Hypotetiske skrækscenarier

Kritikerne af strukturreformen overser en væsentlig ting, mener Connie Hedegaard. EUs habitat- og vandrammedirektiver betyder, at staten har ansvaret i sidste ende.
Marie Andergren

En kommune kan jo ikke fuldstændigt frit lave sin egen kommunalplan. Miljøministeren eller landsplanafdelingen har jo netop mulighed for at kunne indkalde kommunerne og sige: Hov, den går ikke.

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister
"Lige nu bliver der slynget en masse hypotetiske skrækscenarier ud. Der er også meget symbolpolitik i det fra oppositionens side."

Sådan reagerer miljøminister Connie Hedegaard (K) på den kritik af strukturreformen, som oppositionen og senest 12 organisationer - heriblandt Danmarks Naturfredningsforening - har fundet fælles fodslag om. Læs om strukturreformen her

"Kritikerne har overset én ting. Med EUs habitat- og vandrammedirektiv vil der være fastsat centralt bindende mål for vores søer, vandløb og åer. Qua EU-direktiverne forpligter vi os til at leve op til og dokumentere, at vi lever op til de bindene mål. Og det er staten, der har ansvaret for at Danmark lever op til direktiverne," siger Connie Hedegaard til Altinget.

Staten kan styre planlægningen
Kritikere af strukturreformen har desuden fremført, at Danmarks natur vil blive skæmmet af ny bebyggelse, når de nye kommuner, som den samlende myndighed på miljøområdet, skal varetage erhvervs- og miljøinteresser samtidig.(Læs anden artikel i Miljøtinget - dags dato). Men kritikken er dog ifølge miljøministeren skudt helt forbi:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024