Ikke behov for grænseværdier for spildevand

3/1-06: Miljøministeren forventer ikke, at der er behov for en udmelding af præcise grænseværdier for spildevand fra sygehuse, idet den lovmæssige regulering af spildevandsområdet har taget væsentlige tiltag til at sikre vandmiljøet.
Dokumentation
Spørger: Mette Gjerskov (S)

Spørgsmål S 1473: Agter ministeren i nærmeste fremtid at komme med en udmelding i forhold til præcise grænseværdier for spildevand fra sygehuse, som bl.a. miljøchefen i Roskilde Amt har efterlyst?

Svar fra ministeren: Som redegjort for i mit svar på spørgsmål 58 og 59 samt spørgsmål S 1177 mener jeg, at spildevand fra sygehuse er velreguleret. Reglerne på området er udformet således, at kommunerne som miljømyndighed er forpligtet til at sikre at spildevand fra sygehuse ledes til offentlig kloak uden at det resulterer i problemer i forhold til vandmiljøet.

I forhold til udledning af spildevand fra sygehuse skal det vurderes, hvad der er miljømæssigt forsvarligt at aflede til kloaknettet. Dermed skal de almindelige retningslinier, som Miljøstyrelsen har angivet i sin tekniske vejledning om tilslutning af industrispildevand til offentlige spildevandsanlæg, følges. Endvidere skal enhver virksomhed, også sygehuse, ifølge miljøbeskyttelsesloven anvende bedste tilgængelig teknologi med henblik på at begrænse miljøbelastningen. Det betyder, at kommunerne, når de fastlægger betingelserne for, at et sygehus kan aflede spildevand til offentlig kloak, skal sikre, at dette sker. Det kan f.eks. være et spørgsmål om at holde visse spildevandsstrømme adskilt og håndtere hver strøm mest hensigtsmæssigt.

Jeg er som tidligere nævnt indstillet på, at Miljøstyrelsen ser nærmere på problematikken vedrørende medicinrester i spildevand fra sygehuse, herunder resultaterne af igangværende initiativer som f.eks. undersøgelsen fra Danmarks Farmaceutiske Universitet om medicinrester i udløb fra renseanlæg, jf. mit svar på spørgsmål § 1177.

Jeg forventer ikke, at der er behov for en udmelding af præcise grænseværdier for spildevand fra sygehuse, idet vi med den lovmæssige regulering af spildevandsområdet og den tilhørende tekniske vejleding har taget væsentlige tiltag til at sikre vandmiljøet.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024