IMV svarer på kritik

INTERVIEW: Peter Calow, direktør for Institut for Miljøvurdering, tilbageviser kritikken fra blandt andet Dansk Folkeparti og Dansk Industri. De færre rapporter skyldes, at de bliver mere gennemarbejdede. Og mottoet, ”dårlig omtale er bedre end ingen omtale”, er skrottet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er ekstremt let at være kontroversiel. Men det er straks sværere at gøre en markant forskel i miljødebatten. Hvis det skal lykkes, så skal vi gøre det med konstruktive og velovervejede indlæg. Vi skal absolut gøre en forskel, men det skal være i det lidt længere perspektiv

Peter Calow
Direktør, Institut for Miljøvurdering
Peter Calow, direktør for Institut for Miljøvurdering, tilbageviser kritikken fra blandt andet Dansk Folkeparti og Dansk Industri. De færre rapporter skyldes, at de bliver mere gennemarbejdede. Og mottoet ”dårlig omtale er bedre end ingen omtale” er skrottet. Den seneste uges debat om Institut for Miljøvurderings fremtid, har ikke berøvet Instituttets direktør, Peter Galow, humøret.

"Jeg har intet imod, at instituttets arbejde og rolle bliver debatteret. Det er et af instituttets mål, at vores arbejde bliver diskuteret og vurderet".

I forbindelse med fremlæggelse af Regeringens finanslovsforslag for 2006 i sidste uge, har Dansk Folkepartis Miljøordfører, Jørn Dohrmann, med støtte fra partiledelsen talt for at nedlægge Institut for Miljøvurdering.

Sammen med Venstres Miljøordfører, Eyvind Vesselbo, mener de, at instituttet er blevet mindre synligt og produktivt, siden Lomborg gik som direktør.

Dokumentation

Større udgivelser og aktiviteter som Institut for Miljøvurdering udgiver det næste halve år:

Miljøskadelige Subsidier - Sammenhængen mellem subsidier, økonomi og miljø.

Grønne veje til vækst - Miljøkonference hvor internationale eksperter har forberedt casestudier. Konferensen skal munde ud i anbefalinger til bæredygtig vækst.

Natur og Miljø 2005 - Instituttet skriver et kapitel i DMU's miljøtilstandsrapport.

Velfærdsøkonomiske tab ved motorvejsprojektet - IMV undersøger alternative måder at vurdere samfundsøkonomiske tab af natur ved motorvejsprojekter.

Kørselsafgifter i København? - En samfundsøkonomisk vurdering. Rapporten skal forbedre beslutningsgrundlaget for, om det vil være en fordel at indføre kørselsafgifter i København.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024