Ingen dokumentation for miljøinvesteringer

DEBAT: SF og De Konservatives seneste udmeldinger om bekæmpelse af partikelforurening og satsning på miljøteknologi er sammenholdt med vismændenes seneste rapport, eklatante tegn på, at der er en fundamental brist i den strategiske forskning indenfor miljøområdet.

Dansk forskning i forureningens skadelige effekter på sundheden er spredt og utilstrækkelig. Danmark er som bekendt et af de få lande i Europa, som ikke har en national institution med ansvar for forskning på dette felt. Det er uheldigt, fordi det gør det vanskeligere for danske politikere at argumentere for miljøbeskyttelse på det høje danske niveau.

Philippe Grandjean
Professor i miljømedicin, SDU
Af Philippe Grandjean,
Professor i miljømedicin, Syddansk Universitet

Altinget har for nylig bragt indlæg af Christian Wedell-Neergaard (30. maj) og Steen Gade (i går onsdag), som begge går ind for forskellige investeringer i bedre miljø.

Wedell-Neergaard vil have partikelfiltre på lastbilerne, idet han anser det for et af de største udestående problemer, som kræver handling. Steen Gade ser store perspektiver i miljøteknologi, som bør have særlig erhvervsstøtte.

Disse emner er særligt aktuelle, fordi den seneste vismandsrapport (Dansk Økonomi, forår 2006) netop sætter fokus på erhvervsstøtte og trafik.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024