Jagttidsrevision i foråret 2006

11/11-05: Skov- og Naturstyrelsen har oplyst, at jagttiden på ringduen er et af de emner, der vil blive set på ved den kommende jagttidsrevision, som sker i foråret 2006.
Dokumentation
Spørger: Torben Hansen (S)

Spørgsmål S 633: Er det ministerens opfattelse, at de danske jagttider for ringduen (1/9 - 31/1) er i overensstemmelse med fuglebeskyttelsesdirektivets artikel 7, hvori der står, at der ikke må drives jagt på fugle i deres yngletid, når ringduen yngler helt hen i slutningen af oktober, og findes der andre arter, hvor ministeren er bekendt med, at der drives lovlig jagt, der ikke er i overensstemmelse med EU’s fuglebeskyttelsesdirektiv?

Svar fra ministeren: EF-Fuglebeskyttelsesdirektivet er - sammen med habitatdirektivet - EU's vigtigste bidrag til beskyttelse af den biologiske mangfoldighed i medlemslandene.

Direktivet forpligter bl.a. medlemstaterne til at drage omsorg for, at de arter, som omfattes af jagtlovgivningen, hverken jages i redetiden eller i de forskellige faser af yngletiden. For trækkende arter gælder endvidere, at arterne ikke må jages under deres træk til redebygningsstedet. Jagt- og vildtforvaltningsloven har bl.a. til formål at beskytte vildtet, særligt i yngletiden. Loven bemyndiger miljøministeren til at fastsætte jagttider ud fra nogle generelle principper, herunder, at der ikke bør drives jagt i perioden fra 1. februar til 31. august. Den primære baggrund herfor er netop, at vildtet skal have fred i yngletiden. Reglerne fastsættes i jagttidsbekendtgørelsen.

Af mit svar af 22. september 2005 på spørgsmål 3599 (2. samling) vedrørende en eventuel udskydelse af jagttiden på ringduer fremgår, at Vildtforvaltningsrådet skal tage stilling til, om de i dag gældende jagttider, herunder jagttiden på ringdue, skal revideres.

Skov- og Naturstyrelsen, der er sekretariat for Vildtforvaltningsrådet, har overfor mig oplyst, at jagttiden på ringduen er et af de emner, der vil blive set på ved den kommende jagttidsrevision, som sker i foråret 2006, men også jagttiden på andre arter, vil blive særligt vurderet. I den forbindelse vil eventuelle ændringer i fuglenes yngletider som følge af klimaforandringer indgå i vurderingerne. Skov- og Naturstyrelsen har anmodet Danmarks Miljøundersøgelser om en vurdering af, om jagttidsbekendtgørelsen åbner mulighed for jagt på fuglearter, der ikke er i overensstemmelse med EF- Fuglebeskyttelsesdirektivs artikel 7.

Folketingets Miljø - og Planlægningsudvalg vil i overensstemmelse med tidligere tilkendegivelser blive underrettet om revisionen af jagttidsbekendtgørelsen, inden jeg endelig tager stilling til denne.

Spørgsmål S 634: Agter ministeren på baggrund af klimaforandringerne og generelt højere gennem snitstemperaturer og deraf følgende for visse fuglearter udvidede yngletider at revidere jagttiderne, således at de bringes i overensstemmelse med fuglebeskyttelsesdirektivets bestemmelser for ynglende fugle?

Svar fra ministeren: Jeg kan henvise til mit svar på spørgsmål S 633.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024