Kan kommunerne klare opgaven?

Kan - kan ikke. Miljøminister og opposition indtog hver sit forudsigelige standpunkt i gårsdagens åbne samråd om strukturreformens konsekvenser for miljøet. Oppositionens angreb lød: Kommunerne er styret af økonomi. Miljøminsteren forsvarede reformen: Staten har hånd i hanke med kommuerne.
Marie Andergren

Strukturreformen skal jo ses i en helhed, hvor vi har skullet lægge et fornuftigt snit på en lang række områder. I den forbindelse kan man ikke se miljø isoleret set.

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister
Fronterne var trukket op, da oppositionen i går havde indkaldt miljøminister Connie Hedegaard (K) til åbent samråd i Miljø- og Planlægningsudvalget. Kernen i diskussionen var, hvorvidt kommunerne kan - eller ikke kan - klare miljøopgaverne. Og argumenterne i begge lejre var velkendte.

Oppositionen fremhævede vanen tro kommunernes økonomiske interesser som stopklods for miljøet:

"Kommunerne har en interesse i at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet. Det er der ikke noget unaturligt i. Men heri ligger et dilemma. Hånden på hjertet minister - sikres de langsigtede hensyn til natur og miljø bedst ved at ligge i kommunerne?" spurgte SFs miljøordfører Jørn Jespersen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Miljø

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024